Live your own life


Paprikasaus

Ingrediënten:
❥ Rode paprika – 1 stuk
❥ Kwark – 3 eetlepels
❥ Citroen – 1 stuk
❥ Cayennepeper – 1 theelepel
❥ Knoflookpoeder – 1 theelepel
 
Benodigdheden: Foodprocessor
 
Bereidingswijze:
Snij de paprika in 4 plakken, leg deze plakken in de oven en rooster ze ongeveer 5 a 10 minuten. Doe de geroosterde paprika, kwark, cayennepeper en knoflookpoeder in de keukenmachine. Laat draaien tot een saus. Als laatste snij je de citroen in reepjes en knijp je een reepje uit boven de keukenmachine. Laat de saus nog even draaien totdat de citroen er helemaal doorheen zit. 

Paprika hummus

Ingredienten:
❥ Kikkererwten - 300 gram
❥ Teen knoflook - 1 stuk
❥ Tahin (sesampasta) - 180 gram
❥ Geroosterde paprika - 1/2 pot
❥ Citroen - 1 stuk
❥ Komijnzaad - 1 theelepel
❥ Cayennepeper - 1 mespuntje
 
Benodigheden: Foodprocessor
 
Bereidingswijze:
Snij de knoflook fijn en doe deze samen met de kikkererwten, geroosterde paprika en de tahin in de keukenmachine. Mix tot een glad mengsel. Snij de citroen door midden en pers het sap er uit en voeg dit bij het mengsel. Breng op smaak met de komijnzaad en cayennepeper. Mix het nog een keer tot alles door het mengsel heen zit. Doe het in een kommetje en je kunt het zo op tafel zetten. 
Lekker op een broodje of toastje maar ook bij je wraps of salade. 

Kokosslagroom

Ingredienten:
❥ Blik kokosmelk (vol vet, de light versie werk niet) - 400 ml
 
Benodigdheden: Handmixer en een kom
 
Bereidingswijze:
 
Plaats het blik 1 a 2 dagen van te voren in de koelkast. Haal het blik uit je koelkast en draai het voorzichtig ondersteboven. Het vocht zit nu aan de bovenkant, zo kun je het vocht en de crème makkelijker scheiden. Giet het kokosvocht af (zonde om weg te gooien, gebruik het in een smoothie). Doe de overgebleven kokos crème in een kom en klop met een staafmixer tot het een luchtige slagroom is geworden (dit duurt wel eventjes).

 


Pesto

Van een vriendin dit gezonde recept voor zelfgemaakte pesto gekregen. 
 
Ingredienten:
❥ Basilicum plantje - 1 stuk
❥ Teent knoflook - 1 stuk
❥ Canelli bonen uit blik - 1 stuk
❥ Sap van een citroen - 1 stuk
❥ Water - klein scheutje
❥ Je kunt ook wat olijfolie toevoegen.
 
Benodigheden: Foodprocessor
 
Bereidingswijze:
Doe alle ingredienten in de keukenmachine en laat draaien tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat olijfolie toe om het smeuig te maken.

 


Quacamole

Ingrediënten:
❥ Avocado - 2 stuks
❥ Trostomaat - 1 stuk
❥ Knoflook of knoflookpoeder (als je niet van knoflook houd kan je het ook weg laten) - 1 teen
❥ Sap van een limoen - 1 stuk
❥ Ui - 1/2 stuk
❥ Cayennepeper - 1 snufje
 
Benodigdheden: Foodprocessor
 
Bereidingswijze:
Doe alle ingredienten in de foodprocessor en laat draaien tot een glad geheel.

Pindasaus

Ingredienten voor ca. 6 personen:
❥ Arachideolie - 2 eetlepels
❥ Knoflook teen - 2 stuks
❥ Gemberwortel - 3 cm 
❥ Pindapasta van Body&Fit - 6 a 8 eetlepels
www.bodyenfitshop.nl/food/notenpasta/body-en-fit-superfoods/naturel-pindapasta 
❥ Ketjap Manis - 4 eetlepels
❥ Ketjap Asin - 2 eetlepels
❥ Sambal Badjak - 2 theelepels
❥ Limoensap - 1 stuk
❥ Kokosmelk - 100 ml.
❥ Water - 12 eetlepels
 
Benodigdheden: Pannetje en een knoflookpers
 
Bereidingswijze:
Verhit in een pannerje de olie. Knijp de tenen knoflook en de gemberwortel met een knoflookpers uit en fruit aan in de pan. Let er op dat de knoflook niet bruin kleurt. Voeg de rest van de ingredienten toe en roer goed door. Laat de saus niet koken, alleen maar verwarmen. Is de saus wat te dik, voeg dan wat extra water bij. Is de saus te dun, laat hem dan langer op het vuur staan om hem in te dikken.