Live your own life
Eiersalade
Ingredienten:
❥ Eieren - 8 stuks
❥ Griekse yoghurt - 2 eetlepels
❥ Mosterd - 1 eetlepel
❥ Kerriepoeder - 1 theelepel
❥ Paprikapoeder - 1 theelepel
❥ Bieslook - naar smaak
❥ Peper - naar smaak
Benodigdheden: pan
Bereidingswijze:
Doe de eieren in de pan en vul met water. Kook de eieren 5 minuten (of langer) tot ze hard zijn. Schrik de eieren onder het water en laat ze wat afkoelen. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Meng de mosterd en de griekse yoghurt door de eieren. Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en bieslook toe en breng verder op smaak met peper. En klaar is het, heel simpel!

Pompoenpannenkoeken
Dit recept is van Lisa van Cuijk van 'InLoveWithHealth'. Ik heb er alleen zelf amandelmelk aan toegevoegd.

Ingredienten voor ca 5 stuks:
❥ Pompoen - 300 gram
❥ Boekweitmeel - 80 gram
❥ Banaan - 1 stuk
❥ Eieren - 2 stuks
❥ Amandelmelk ongezoet - 25 ml
❥ Koekkruiden - 2 theelepels
Benodigdheden: Soeppan, Foodprocessor, Koekenpan
Bereidigingswijze:
Snij de pompoen in stukken en kook ze beetgaar. Je kan ook voorgesneden stukjes pompoen gebruiken. Giet de pompoen af en doe 300 gram in de Foodprocessor. Voeg de rest van de ingredienten behalve het meel hier aan toe. Meng goed door elkaar en voeg vervolgens het meel toe. Verhit een beetje kokosolie in een pan en bak de pannenkoeken om en om goudbruin.


Roerei met spinazie
Ingredienten:
❥ Eieren - 3 stuks
❥ Spinazie - 100 gram
❥ Cherrytomaatjes - 4 stuks
❥ Paprika - 30 gram
❥ Kruiden en specerijen - naar eigen smaak
Benodigdheden: Koekenpan en een kommetje
Bereidingswijze:
Klop de eieren los in een kommetje. Voeg de kruiden en specerijen toe. Snij de cherrytomaatjes en paprika in stukken en voeg deze bij de eieren in het kommetje. Giet het kommetje in de koekenpan en voeg de spinazie toe. Laat het ei bakken voor ongeveer 4 minuten en roer goed om tot alle spinazie geslonken is.
Tip: eet je roerei op een zuurdesem boterham met kipfilet en huttenkase bovenop.

'Eieren speciaal' uit de oven
Ingredienten:
❥ Eieren - 2 stuks
❥ Cherry tomaatjes - 4 stuks
❥ Kastanjechampignon - 1 stuk
❥ Mais crispy - 25 gram
❥ Verse geitenkaas - 30 gram
❥ Tijm - snufje
❥ Basilicum - snufje
❥ Zout & perper - snufje
Benodigheden: Ovenschaaltje
Bereidingswijze:
Breek de eieren kapot in het schaaltje. Halveer de cherrytomaatjes en snij de champignon in plakken, voeg deze samen met de mais toe in het schaaltje. Brokkel de geitenkaas boven het schaaltje. Als laatste voeg je de basilicum, tijm, peper en zout toe. Zet het ovenschaaltje voor 15 a 20 minuten in de oven op 200 graden. Controleer tussendoor of het niet aanbrandt.
Ook erg lekker op een zuurdesem boterham voor wat extra koolhydraten.






