Live your own life


Eiersalade 

Ingredienten:
❥ Eieren - 8 stuks 
❥ Griekse yoghurt - 2 eetlepels
❥ Mosterd - 1 eetlepel
❥ Kerriepoeder - 1 theelepel
❥ Paprikapoeder - 1 theelepel
❥ Bieslook - naar smaak
❥ Peper - naar smaak
 
Benodigdheden: pan 
 
Bereidingswijze:
Doe de eieren in de pan en vul met water. Kook de eieren 5 minuten (of langer) tot ze hard zijn. Schrik de eieren onder het water en laat ze wat afkoelen. Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes. Meng de mosterd en de griekse yoghurt door de eieren. Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en bieslook toe en breng verder op smaak met peper. En klaar is het, heel simpel! 


Pompoenpannenkoeken

Dit recept is van Lisa van Cuijk van 'InLoveWithHealth'. Ik heb er alleen zelf amandelmelk aan toegevoegd.
 
Ingredienten voor ca 5 stuks:
❥ Pompoen - 300 gram
❥ Boekweitmeel - 80 gram
❥ Banaan - 1 stuk
❥ Eieren - 2 stuks 
❥ Amandelmelk ongezoet - 25 ml
❥ Koekkruiden - 2 theelepels
 
Benodigdheden: SoeppanFoodprocessorKoekenpan
 
Bereidigingswijze:
Snij de pompoen in stukken en kook ze beetgaar. Je kan ook voorgesneden stukjes pompoen gebruiken. Giet de pompoen af en doe 300 gram in de Foodprocessor. Voeg de rest van de ingredienten behalve het meel hier aan toe. Meng goed door elkaar en voeg vervolgens het meel toe. Verhit een beetje kokosolie in een pan en bak de pannenkoeken om en om goudbruin. 

 


Roerei met spinazie

Ingredienten:
❥ Eieren - 3 stuks 
❥ Spinazie - 100 gram 
❥ Cherrytomaatjes - 4 stuks 
❥ Paprika - 30 gram 
❥ Kruiden en specerijen - naar eigen smaak

Benodigdheden: Koekenpan en een kommetje
 
Bereidingswijze:
Klop de eieren los in een kommetje. Voeg de kruiden en specerijen toe. Snij de cherrytomaatjes en paprika in stukken en voeg deze bij de eieren in het kommetje. Giet het kommetje in de koekenpan en voeg de spinazie toe. Laat het ei bakken voor ongeveer 4 minuten en roer goed om tot alle spinazie geslonken is.

Tip: eet je roerei op een zuurdesem boterham met kipfilet en huttenkase bovenop. 

'Eieren speciaal' uit de oven

Ingredienten:
❥ Eieren - 2 stuks 
❥ Cherry tomaatjes - 4 stuks
❥ Kastanjechampignon - 1 stuk
❥ Mais crispy - 25 gram
❥ Verse geitenkaas - 30 gram
❥ Tijm - snufje
❥ Basilicum - snufje
❥ Zout & perper - snufje 
 
Benodigheden: Ovenschaaltje
 
Bereidingswijze:
Breek de eieren kapot in het schaaltje. Halveer de cherrytomaatjes en snij de champignon in plakken, voeg deze samen met de mais toe in het schaaltje. Brokkel de geitenkaas boven het schaaltje. Als laatste voeg je de basilicum, tijm, peper en zout toe. Zet het ovenschaaltje voor 15 a 20 minuten in de oven op 200 graden. Controleer tussendoor of het niet aanbrandt. 
Ook erg lekker op een zuurdesem boterham voor wat extra koolhydraten.

Kiwi smoothiebowl

Ingredienten:
❥ Banaan - 1 stuk 
❥ Havermout - 40 gram
❥ Soya melk (ongezoet) - 200 ml
❥ Kiwi - 2 stuks
❥ Peer - 1 stuk 
❥ Hennepzaad - 1 eetlepel
Benodigdheden: Blender
Bereidingswijze:
Doe als eerste de banaan, soya melk, havermout en het hennepzaad in de blender. Laat hem alvast draaien, voeg daarna de kiwi en peer toe. Giet het in een kom en garneer naar keuze. Ik heb zelfgemaakte granola (recept hier te vinden Ontbijt) en kokosrasp gebruikt maar gooi je fantasie in de strijd.

Boekweitpannenkoeken met fruit

Ingredienten voor 2 pannenkoeken:
❥ Boekweitmeel - 50 gram
❥ Rijstemelk (kan ook amandel- of hazelnootmelk) - 100 ml
❥ Eieren - 2 stuks
❥ Bakpoeder - 1 theelepel
❥ Vanille-extract - 1 theelepel
 
Meng alles door elkaar in een kom tot het een gladde massa is. Bak zo in een koekenpan tot ze goud/bruin zijn. Garneer met vers of bevroren fruit en een scheutje agave siroop.
 
Boekweit is geen graan, zoals veel mensen denken, maar behoort tot de duizendknoopfamilie. Het is eigenlijk een eetbaar zaad, net als bijvoorbeeld zonnebloempitten. Je kunt er meel van maken en dat gebruiken zoals meel van granen, met het voordeel dat je bloedsuikerspiegel minder laat pieken, het glutenvrij is, en dat het weer andere voedingsstoffen bevat dan granen. Zo bevat boekweit o.a. fosfor, magnesium en kalium, plus aminozuren als arginine, wat je afweersysteem versterkt.