Live your own life


Ananas cheesecake 

Ingredienten:
Bodem
❥ Amandelen - 125 gram 
❥ Hazelnoten - 100 gram 
❥ Zonnebloempitten - 40 gram 
❥ Pompoenpitten - 40 gram
❥ Sesamzaad - 20 gram
❥ Dadels - 14 stuks 
❥ Kokosolie, gesmolten - 2 eetlepels
Vulling
❥ Cashewnoten, 3 uur geweekt - 230 gram 
❥ Citroen - 2 stuks 
❥ Kokosolie, gesmolten - 55 gram 
❥ Dadelstroop - 75 ml
❥ Lucumapoeder - 1 eetlepel
❥ Vanillepoeder - 1 theelepel
❥ Halfvolle kwark - 3 eetlepels
❥ Agar agar - 2 theelepels
❥ Verse ananas - 1 stuk 
Benodigdheden: FoodprocessorPannetjeBakpapier en een Springvorm
 
Bereidingswijze:
Maal de noten fijn in de keukenmachine 

Oranjetaart 

Ingredienten:
Taart
❥ Eieren - 6 stuks 
❥ Amandelmelk - 150 ml
❥ Ahornsiroop - 50 ml
❥ Speltmeel - 350 gram
❥ Wortels - 600 gram
❥ Kaneelpoeder - 1 theelepel
❥ Wijnsteenbakpoeder - 2 theelepel 
❥ Vanillepoeder - 1 theelepel
❥ Speculaaskruiden - 2 theelepels
 
Glazuur
❥ Creme freche light - 125 ml
❥ Biologische honing - 2 eetlepels
❥ Citroenrasp - 2 theelepels
 
Benodigdheden: FoodprocessorSpringvormBakpapier en een bakje
 
Bereidingswijze:
Rasp de wortelen. Doe de eieren, amandelmelk en ahornsiroop in de keukenmachine en roer goed door. Voeg de rest van de taart ingredienten toe (inclusief de geraspte wortelen). Doe het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm. Bak de taart in 60 minuten op 180 graden in de oven. Laat de taart goed afkoelen. 
 
Maak ondertussen dat de taart in de oven staat het glazuur. Doe de creme freche in een bakje en roer de honing er doorheen. Rasp de schil van de citroen en roer dit door de creme freche. Bestrijk de taart met het glazuur. 


Cacao-Pindapasta taart

De bodem van deze taart is het zelfe als de PindakaasRepen.
 
Ingredienten:
Bodem 
❥ Havermout - 200 gram
❥ Pindapasta (van het merk Smaakt) - 150 gram
❥ Biologische honing - 100 gram
 
Vulling
❥ Volle kwark - 500 gram 
❥ Rauwe cacaopoeder - 3 eetlepels
❥ Dadels - 10 stuks 
❥ Agar agar - 2 gram 
❥ Water - 100 ml
 
Benodigdheden: FoodprocessorBakpapierSpringvorm en een Pannetje
 
Bereidingswijze:
Bodem:
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Meng tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een plakkerige substantie hebt. Verdeel het huishoudfolie over de springvorm, voor je de bedem erin doet. Druk het mengsel goed aan, zodat je een stevige bodem krijgt. Zet de springvorm in de koelkast.
 
Vulling:
Week de dadels eerst een paar minuten in lauw water. Doe de dadels (zonder het water) in de foodprocessor zodat het een stroopachtige substantie krijgt. Doe de kwark en cacaopoeder er bij in de foodprocessor en laat draaien tot alles goed gemengd is. Laat hem niet te lang draaien want het moet niet drinkbaar zijn. Doe de agar agar met het water in een bakje en roer goed door elkaar. Doe dit in een pannetje en warm op. Laat het 1 minuut afkoelen en voeg het bij de chocoladekwark in de foodprocessor. Laat eventjes draaien tot alles goed gemengd is. 
Haal de springvorm met de bodem uit de koelkast en giet de vulling er overheen. 
Zet de springvorm voor minimaal 2 uur in de koelkast (ik heb hem de avond van te voren gemaakt zodat het de hele nacht op kan stijven). 


Griekstyle cheesecake

Deze taart is gebasseerd op de tiramisu cheesecake van 'Oh my pie!'
 
Ingredienten:
Bodem
❥ Pompoen - 400 gram
❥ Kaneelstokje - 1 stuk
❥ Eieren - 3 stuks 
❥ Agavesiroop - 3 eetlepels
❥ Boekweitmeel - 100 gram
❥ Amandelmeel - 100 gram 
❥ Bakpoeder - 1 eetlepel
❥ Dadels - 100 gram 
❥ Kokosolie - 1 eetlepel
❥ Amandelmelk - 100 ml 
❥ Rauwe cacao - 6 eetlepels
 
Vulling
❥ Griekse yoghurt - 500 gram 
❥ Agavesiroop - 4 eetlepels
❥ Gelatine blaadjes - 6 stuks (of 1 eetlepel agar agar)
❥ Vanillepoeder - 1 theelepel
❥ Citroensap - scheutje 
❥ Kraanwater - 2 eetlepels
❥ Dadels - 3 stuks 
❥ Amandelmelk - 100 ml 
❥ Rauwe cacaopoeder - 1 eetlepel

Garnering
❥ Chocolade reep 85% of meer - naar smaak

 

Benodigdheden: FoodprocessorSpringvorm, BakpapierPannetje, rasp en een bak.
 
Bereidingswijze:
Bodem
Kook de pompoenblokjes 15 minuten zacht, voeg het kaneelstokje toe tijdens het koken voor meer smaak. Mix de eieren voor z'n 5 minuten samen met de agavesiroop tot een lobbige massa. Doe ondertussen het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder, dadels, kokosolie en de cacao in de keukenmachine en kneed het mengsel tot een egaal deeg. Voeg vervolgens de gekookte pompoen toe en meng de amandelmelk er beetje bij beetje doorheen. Wanneer de eieren lobbig zijn en goed door elkaar zijn gemixt kun je ze toevoegen aan het deeg. Roer het deegmengsel goed door elkaar zodat er geen klontjes achterblijven. 
 
Doe bakpapier in de springvorm en giet het beslag in de vorm. Zet de bodem in de oven voor zo'n 30 a 35 minuten op 175 graden. De taart is klaar wanneer een sateprikker er droog uit komt. Zet de bodem aan de kant zodat hij kan afkoelen. 
 
Vulling
Week de gelatine blaadjes in een bakje water (als je agar agar gebruikt kun je deze stap overslaan). Klop ondertussen de griekse yoghurt met de agavesiroop, citroensap en de vanille 5 a 10 minuten in de mixer. De kwark moet luchtig worden, dit heeft zijn tijd nodig. 
Knijp ondertussen de gelatineblaadjes uit en verwarm deze in een pannetje water met de 2 eetlepels water (agar agar: kook dit in een paar lepels water). Blijf goed roeren. 
Wanneer de gelatine of agar agar is opgelost kun je het mengsel toevoegen aan het yoghurt mengsel, mix dit nog even goed er door. Giet het yoghurtmengsel bovenop de bodem en zet deze in de koelkast zodat hij kan opstijven.  
 
Pureer de dadels tot een moes in de keukenmachine, voeg beetje bij beetje de amandelmelk en cacaopoeder toe. Haal de taart weer uit de koelkast en giet de dadelmassa over de taart. Zet de vorm nu in de vriezer als je de taart binnen het uur op wilt eten en anders in de koelkast. Voordat je de taart serveert rasp je de chocolade over de taart.
 

Avocadotaart

Ingredienten:
Bodem
❥ Ongebrande en ongezouten gemengde noten - 150 gram
❥ Medjool dadels - 150 gram
❥ Geraspte kokos - 50 gram
Vulling
❥ Avocado - 4 a 5 stuks
❥ Kokosolie - 75 gram
❥ Biologische honing - 95 gram
❥ Citroensap - 1 stuk
❥ Limoensap - 1/2 stuk
❥ Vanille extract - 1/2 theelepel
Benodigdheden: FoodprocessorSpringvorm en Bakpapier
 
Bereidingswijze:
Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm. Maal voor de bodem eerst de noten goed fijn, voeg daarna de rest van de ingredienten toe en maal tot een grote plakkerige bal. Als het niet plakkerig genoeg is voeg je er beetje bij beetje water bij. Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm en druk stevig aan. Zet dit in de koelkast. 
Voor de vulling maal je alle ingredienten in de keukenmachine tot een smeuige massa. Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de vulling over de bodem. Zet de taart minimaal een half uurtje in de vriezer om op te stijven. Vervolgens kun je de taart in de koelkast bewaren. Let op: avocado blijft niet lang goed. Je kunt het beste de taart in stukjes snijden en deze in de vriezer bewaren (na dat het een half uurtje heeft opgestijft in de vriezer). Elke keer als je een stukje wilt, haal je deze een uur van te voren uit de vriezer. Ga je de taart in 1 a 2 dagen opeten, zet hem dan wel in de koelkast.
Op de foto's komt de taart net uit de vriezer, er ligt daardoor een laagje vorst op.

Chocolade kokostaart

Ingrediënten:
Bodem
❥ Dadels - 400 gram
❥ Walnoten - 200 gram
❥ Rauwe cacaopoeder - 125 gram
❥ Vanillepoeder - 1 theelepel
 
Vulling
❥ Kokosrasp - 225 gram
❥ Cacaopoeder - 50 gram
❥ Kokosolie - 2 eetlepels
❥ Cacaoboter - 4 stuks
❥ Blauwe bessen - 1 handje vol
❥ Ahornsiroop - 200 ml
❥ Vanille extract - 1 theelepel
Benodigheden: Foodprocessor en Springvorm
 
Breidingswijze:
Doe de walnoten in de blender en maal ze fijn. Doe dadels er beetje bij beetje bij. Voeg de cacaopoeder, vanillepoeder toe en mix alles goed door elkaar. Schep het uit de blender en kneed het deeg. Leg het deeg op de bodem van de taartvorm en druk het plat.
Doe vervolgens de kokosrasp in de blender en maal het fijn tot het een romig geheel wordt, voeg eventueel wat honing toe.  Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten voor de vulling toe tot het een romig en dik geheel wordt. Schep het mengsel boven op de bodem en verspreid alles goed.
Zet de taart min. een uurtje in de koelkast.

 


Worteltaart

Ingredienten:
Voor het deeg
❥ Roomboter ongezoet - 200 gram
❥ Stevia - 1 eetlepel
❥ Honing - 5 eetlepels
❥ Gemberpoeder - 1/2 eetlepel
❥ Wortels - 200 gram
❥ Speltmeel - 350 gram
❥ Bakingsoda - 1 theelepel
 
Voor de vulling
❥ Creme fraiche light - 300 gram
❥ Honing - 3 eetlepels
❥ Citroenrasp - 1 theelepel
 
Benodigdheden: Foodprocessor of Handmixer
 
Bereidingswijze:
Deeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de stevia met de roomboter tot een bleek, romig geheel. Klop de honing en het gemberpoeder er door. Rasp de wortels en roer deze vervolgens er door heen. Voeg het meel en de baksoda toe. Verdeel het deeg in drie delen. Maak van ieder deel een ronde bal met je handen. Leg een deel op een groot stuk bakpapier en maar er een ronde lap van (ong. 21 cm doorsnee) door er steeds met je vingers vanaf het midden naar buiten toe op te drukken. Leg het op een bakplaat. Bak het ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Herhaal dit voor de andere twee delen.
Vulling
Klopt de creme fraiche en de honing tot een romig geheel. Roer de citroenrasp er door. Bestrijk iedere laag met de vulling en leg de lagen op elkaar. Bestrijk de hele buitenkant van de taart ook met de vulling.
Wil je een glutenvrije taart, vervang dan het speltmeel door boekweitmeel.

 


Chocoladetaart

Ingredieten:
Onderlaag
❥ Amandelmeel - 250 gram
❥ Kokosolie - 150 ml
❥ Cacaopoeder - 30 gram
❥ Kokosbloesemsuiker - 6 eetlepels
❥ Bakpoeder - 1 eetlepel
❥ Eieren - 4 stuks
❥ Vanille-extract - 1 theelepel
❥ Hazelnoten - 100 gram
❥ Amandelen - 100 gram
❥ Walnoten - 50 gram
❥ Zeezout - 1 snufje
❥ Kokosmelk - 3 eetlepels
Bovenlaag
❥ Chocoladereep 70% - 250 gram
❥ Alpro soya cuisine light - 250 gram
 
Benodigdheden: FoodprocessorSpringvorm en een Pannetje
 
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier.
Meng in een kom de ingrediënten: amandelmeel, cacaopoeder, vanille-extract, zout en bakpoeder. Klop in een andere kom de eieren, kokosolie enkokosbloesemsuiker tot een egaal geheel.
Meng nu alle ingrediënten door elkaar tot een stevige beetje kleverige massa. Is die iets te nat doe er wat amandelmeel bij,
Doe het beslag in de vorm en bak in ong. 50 minuten gaar. Laat de taart goed afkoelen.
Mix in een keukenmachine de noten fijn. Voor de bovenlaag breng je de Alpro Soya in een pan aan de kook en voeg je er chocolade in stukjes bij. Goed roeren en laat het dan een beetje afkoelen. Daarna giet je het over de chocoladetaart. Als laatste doe je er de notenmix over heen.

Citroentaart

Ingredienten:
Bodem
❥ Zonnebloempitten - 125 gram
❥ Havermeel - 100 gram
❥ Medjool dadels - 8 stuks
❥ Kokosolie - 2 eetlepels
 
Vulling
❥ Eieren - 4 stuks
❥ Eierdooiers - 2 stuks
❥ Citroensap - 85 ml
❥ Amandelmeel - 40 gram
❥ Ahornsiroop - 75 ml
 
Benodigdheden: Foodprocessor en Springvorm
 
Bereidingswijze:
Vet een taartvorm in. Maal de zonnebloempitten en het havermeel in een keukenmachine tot een fijn geheel. Voeg de dadels en de kokosolie toe en mix tot een plakkerig deeg. Doe het deeg in de taartspringvorm en verdeel het met je handen over de bodem en omhoog langs de randen. Bak de bodem 10 minuten in de oven op 200ºC. 
Klop voor de vulling de eieren, eierdooiers en het citroensap met een mixer tot ze goed schuimen. Voeg het amandelmeel en de ahornsiroop toe en klop nog 2 minuten verder. Giet het mengsel over de bodem in de taartspringvorm. Bak de taart zo'n 20 minuten in de oven op 180ºC tot de taart lichtbruin is en het midden niet meer wiebelt. Laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijd. 

Rijstevlaai

Ingredienten:
Bodem
❥ Speltmeel - 125 gram
❥ Instant gist - 1/2 theelepel
❥ Stevia - 1 theelepel
❥ Zeezout - 1 snufje
❥ Roomboter ongezout - 20 gram
❥ Geklopt ei - 2 eetlepels
❥ Soya melk ongezoet - 45 ml
 
Vulling
❥ Soya melk ongezoet - 700 ml
❥ Pandan rijst - 115 gram
❥ Stevia - 5 gram
❥ Vanille-extract - 2 eetlepels
❥ Geklopt ei - 2 stuks
 
Topping
❥ Kokosslagroom (recept hier te vinden Sauzen en dips) - 400 ml
❥ Chocoladereep 85% of meer - 1 stuk 
 
Benodigdheden: Lage taartvormHandmixer en een Pannetje
 
Bereidingswijze:
Doe de bloem, gist, stevia en het zout in een kom. Voeg hier de boter, ei en melk aan toe. Kneed tot een zacht en soepel deeg dat niet meer plakkerig is. Dek het deeg af met een theedoek en laat het rijzen tot het in volume is verdubbeld (dit duurt ongeveer 1 tot 1/5 uur).
 
Ondertussen doe je de melk en vanille-extract in een pannetje en roer dit door. Voeg dan de rijst en suiker toe en breng aan de kook. Als het kookt zet je het vuur zachter en laat het geheel inkoken tot de gaar is. Het moet nog wel een vochtig papje zijn (net zo als rijstepap). Blijf goed roeren om te voorkomen dat je rijst aanbrandt. Haal de pan van het vuur en roer de geklopte eieren door het rijstemengsel.
 
Als het deeg voor de bodem verdubbeld is, kun je het lucht uit het deeg kneden tot een gladde bal. Rol de bal uit zodat hij in de vorm past. Druk het deeg goed in de vorm en ook aan de zijkanten. Prik wat gaatjes in de bodem, dek hem af en laat hem 15 minuten staan. 
 
Als de bodem en de vulling klaar is giet je de vulling in de vorm. Zet de vorm in de oven en bak de vlaai in 15-30 minuten op 190 graden. Haal de vlaai uit de oven en laat hem even afkoelen. Als de taart helemaal afgekoeld is, kun je de slagroom aanbrengen (dit kun je het beste kort voor het serveren doen). Schaaf dan met een kaasschaaf wat chocoladeschaafsel van de reep over de slagroom heen.

Zuivelvrije cheesecake

Ingredienten:
Bodem
❥ Amandelen - 50 gram
❥ Hazelnoten - 50 gram
❥ Cacaopoeder - 3 eetlepels
❥ Medjool dadels - 150 gram
 
Vulling
❥ Cashewnoten - 300 gram
❥ Sap van een citroen - 2 stuks
❥ Vanillepeul - 1 stuk
❥ Biologische honing - 120 gram
❥ Kokosolie - 100 gram
 
Topping
❥ Bevroren aardbeien - 250 gram
❥ Biologische honing - 2 eetlepels
 
Benodigdheden: Foodprocessor
Bereidigingswijze:
Bodem
Week de amandelen, hazelnoten en cashewnoten een dag van te voren in lauw water. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Hak de amandelen en hazelnoten fijn. Voeg de dadels en de cacaopoeder toe en mix tot een mooi deeg. Bedek de bodem van de springvorm met het deeg. En zet in de koelkast.
Vulling
Hak de cashewnoten fijn. Voeg vervolgens de kokosolie, honing, de vanille en het sap/rasp van de citroenen toe. Mix het geheel tot een gladde, romige massa. Haal de bodem uit de koelkast en giet de vulling in de vorm.
Topping
Meng de bevroren aardbeien met de honing in de keukenmachine tot een puree. Giet de puree over de vulling. Hierna is de taart klaar en zet je hem in de vriezer. Haal hem uit de vriezer en zet hem in de koelkast voordat je hem gaat eten. De beste temperatuur is namelijk tussen vriezer en koelkast in.