Haal de ingrediënten 5 minuten van te voren uit de vriezer. Doe ze vervolgens allemaal in de blender of keukenmachine met de amandelmelk en de kwark en mix het tot een geheel. Zet het even 15 minuten in de vriezer voordat je het op gaat eten.
Karamel ijsjes
Ingredienten voor ca. 15 stuks:
❥ Dadels - 200 gram
❥ Pindakaas (merk: Smaakt) - 1 eetlepel
❥ Kokosolie - 1 eetlepel
❥ Chocoladereep 85% (ik heb zelfs 99% gebruikt) - 250 gram
Doe de dadels in een kom met water en laat ze een paar uur weken (ik heb dit 's ochtends gedaan, zodat ik 's avonds aan de slag kon). Ze zullen zacht worden, wat handig is bij het maken van de karamel.
Spoel de dadels af en doe ze in de keukenmachine. Laat deze draaien totdat de dadels een gladde massa vormen, schraap als dat nodig is de dadels langs de zijkanten van de kom naar beneden. Doe de pindakaas er bij zodra de dadels zijn veranderd in een pasta en laat de machine draaien. Voeg de kokosolie toe en laat de machine nog eens draaien tot het mengsel een grote balvorm krijgt. Knijp er met je vingers stukjes van af en leg deze op een beklede bakplaat en zet deze ten minste 30 minuten in de vriezer.
Doe de chocola in een pannetje en het smelten. Haal de koude karamelstukjes uit de vriezer en leg er een op een lepel. Doop de lepel in het pannetje met gesmoltenchocola tot het helemaal ondergedompelt is. Leg het stukje terug op de plaat en herhaal dit voor alle stukjes. Zet hierna de plaat voor minstens 20 minuten terug in de vriezer. Je kunt ze maximaal 2 weken in de vriezer bewaren.