Live your own life


Chocoladebanket 

Ingredienten:
❥ Kokosolie - 50 ml
❥ Dadels - 100 gram
❥ Rauwe cacao - 3 grote eetlepels
❥ Chocolade 85% - 30 gram
❥ Cashewnoten - 1 handje 
 
Benodigdheden: FoodprocessorPannetje en vormpjes
 
Bereidingswijze:
Laat de kokosolie in een pannetje smelten en voeg dan de cacaopoeder toe. Voeg de 85% chocolade toe en laat smelten. Snij ondertussen de dadels in kleine stukjes en doe deze in de keukenmachine, laat draaien tot een glad mengsel. Haal het pannetje van het vuur als alles gesmolten is. Voeg de gesmolten cholade toe in de keukenmachine en laat draaien tot alles goed vermengd is. 
Stamp de cashewnoten fijn in kleine stukjes en voeg deze als laatste toe aan de chocolade. Roer dit zelf met een lepel door de chocolade. Alles alles door elkaar zit kun je het in vormpjes doen. Ik heb schelpvormpjes gebruikt van de Ikea. Zet ze in de vriezer. Haal ze uit de vriezer als je ze serveert en zet het overige weer terug in de vriezer. 

Bonbons

Ingrediënten voor ca. 20 stuks:
❥ Amandelmeel - 120 gram
❥ Rauwe cacaopoeder - 6 eetlepels (+ extra voor de topping)
❥ Medjool dadels - 120 gram
❥ Avocado - 1 stuk
❥ Pindanuts voor garnering 
❥ Kokosrasp voor garnering
 
Benodigdheden: Foodprocessor
 
Bereidingswijze:
Doe de cacaopoeder, dadels, amandelmeel en de avocado in de keukenmachine, tot het aan glad mengsel wordt. Maak van het mengsel kleine balletjes door ze in je handpalmen te rollen.

 

Zet drie bakjes met pinda nuts, kokosrasp en cacaopoeder klaar. Rol de balletjes door een van de bakjes.
Je kunt de balletjes 1 dag bewaren, i.v.m. de avocado die er door heen zit.