Live your own life


Superfood repen

Ingredienten:
❥ Havermout - 100 gram 
❥ Hazalnoten - 30 gram 
❥ Cashewnoten - 50 gram
❥ Vijgen - 80 gram 
❥ Gojibessen - 40 gram 
❥ Lijnzaad - 30 gram 
❥ Biologische honing - 3 eetlepels
❥ Notenpasta - 50 gram 
❥ Cacaopoeder - 2 eetlepels
 
Benodigdheden: FoodprocessorBakpapier en een Bakblik
 
Bereidingswijze:
Hak de hazelnoten en cashewnoten fijn en doe deze in de keukenmachine. Voeg de havermout en honing toe en meng het door elkaar. Voeg daarna het lijzaad, de vijgen (in stukjes) en de gojibessen toe en laat de keukenmachine even draaien. Voeg als laatste de cacaopoeder en notenpasta toe. Leg het bakpapier in het bakblik en giet het mengsel er in. Druk alles goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet het minimaal 2 uur in de koelkast. Haal het bakblik uit de koelkast en snij er repen van. 

Deliciously repen 

Ingredienten:
❥ Gemengde ongezouten noten - 85 gram 
❥ Dadels - 190 gram 
❥ Havervlokken - 120 gram 
❥ Notenpasta - 70 gram 
❥ Biologische honing - 3 eetlepels 
❥ Pompoenzaad - 20 gram
❥ Zonnebloemzaad - 20 gram 
❥ Lijnzaad - 15 gram 
❥ Hennepzaad - 10 gram
❥ Gedroogde abrikozen - 20 gram 
❥ Gedroogde vijgen - 20 gram 
❥ Gojibessen - 10 gram 
❥ Kaneelpoeder - 1 theelepel
❥ Gemberpoeder - 1 theelepel
❥ Kokosolie - 2 eetlepels
 
Benodigdheden: FoodprocessorBakblik en een Pannetje
 
Bereidingswijze:
Doe de noten in de keukenmachine en mix ze fijn. Snij de dadels in stukjes en doe deze bij de noten in de keukenmachine. Als het niet kleverig wordt, voeg je wat water toe. Doe de havervlokken in een bakblik en zet voor 15 minuten in de oven op 180 graden en laat ze daarna afkoelen. Verwarm ondertussen de notenpasta met de honing in een pannetje op het vuur. Voeg dit bij de dadel-noten pasta. Voeg de rest van de ingredienten ook toe in de keukenmachine en mix tot het een samenhangde substantie wordt.
Spreid het mengsel uit in een lage bakblik, druk alles stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de schaal vervolgens voor minimaal 2 uur in de koelkast (ik maak de repen s'avonds, zodat ze een hele nacht in de koelkast kunnen staan). Haal de koek uit het bakblik en snij in repen. 


Dadel-Cacao repen

Ingredienten:
❥ Dadels - 200 gram
❥ Havermout - 100 gram
❥ Rauwe cacaopoeder - 2 eetlepels
❥ Gemengde noten - 50 gram
❥ Gedroogde abrikozen - 5 stuks
❥ Gojibessen - 1 eetlepel
❥ Rijstestroop - 3 eetlepels
 
Benodigheden: FoodprocessorBakblik en Bakpapier
 
Bereidingswijze: 
Snij de dadels in kleine stukjes en doe ze in de keukenmachine en laat draaien. Voeg de droge ingredienten eerst toe en als laatste de rijstestroop, laat draaien tot een kleverige massa. Bedek het bakblik met bakpapier en giet de kleverige massa over het bakpapier. Druk aan met een lepel of je vingers en zet het bakblik voor min. 1 uur in de koelkast. Haal het bakblik uit de koelkast en haal het mengsel uit het bakblik en snij in repen. Bewaar de repen in de koelkast. 


Pindakaasrepen

Ingredienten voor ca. 10 repen
❥ Havermout - 200 gram
❥ Pindakaas (van het merk Smaakt) - 150 gram
❥ Biologische honing - 100 gram
 
Benodigdheden: FoodprocessorBakblik en Huishoudfolie
 
Bereidingswijze:
Prak alle ingrediënten door elkaar met een vork of doe het in een keukenmachine als je die tot je beschikking hebt. Meng tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en je een plakkerige substantie hebt. Verdeel het huishoudfolie over je bakvorm, voor je de energierepen erin doet. Druk het mengsel goed aan, zodat je stevige energierepen krijgt. Laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast. Snij er daarna repen van.  Je kunt de repen bewaren in de koelkast.